Scrabble/ englanti/ yläkoulu

Osallistujat keräävät pisteitä vuorotellen laudalle laatimistaan sanoista. Sanat sijoitetaan pelilaudan ruudukolle pysty- tai vaakasuoraan. Ensimmäinen sana sijoitetaan osuvaksi laudan keskimmäiseen ruutuun ja sitä seuraavat sanat on aina yhdistettävä joltain osin laudalla jo oleviin sanoihin. Virallisten sääntöjen mukaan sanojen kuuluu olla perusmuodossa ja yleiskieltä, eivätkä erisnimet ole sallittuja. Pelilaudan ruudukolla on myös erivärisiä erikoisruutuja, joista toisissa niihin osuvan kirjaimen pisteet kaksin- tai kolminkertaistuvat, toisissa koko sanan pisteet kaksin- tai kolminkertaistuvat. Sanoja on mahdollista myös jatkaa myöhemmillä vuoroilla, esimerkiksi yhdyssanoiksi, jolloin sanan jo kertaalleen laskettujen kirjainlaattojen pisteet otetaan laskuun laattaan kirjatun pistemäärän mukaan.
Peli päättyy, kun joltakulta osallistujalta loppuvat kirjainlaatat tai peliä on muuten mahdotonta jatkaa. Osallistujien käyttämättä jääneet kirjainlaatat vähennetään arvonsa mukaan kunkin kokonaispisteistä. Pelin voittaja on eniten pisteitä kerännyt henkilö tai joukkue.

Peliä löytyy 3 kpl;tta

Pelaajia tai joukkueita 2-4, ikäsuositus 10+.

Sisältö: Pelilauta, pelilaattoja 100 kpl, 4 kirjaintelinettä, pelilaatoille yksi säilytyspussi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>